JEGYES PÁROK PROFI FOTÓKON

Vannak akik idegenkednek attól, hogy profi fotós kamerája elé álljanak, mert attól tartanak, hogy róluk nem készülhet jó kép. Nem elég fotogének. Tévesen képzelik el, hogyan zajlik egy jegyesfotózás, vagy egyre terjedő nevén e-session.

Ha még nem voltatok hasonló fotózáson, akkor talán ti is izgultok attól, mi is fog történni, mit kezdetek majd magatokkal. 

Elárulom, a jegyespárok többsége hasonló aggodalmakkal érkezett hozzám a fotózásra. Azonban a beszélgetésünk során rövid idő alatt feloldódtak és nem okozott gondot, ha a fényképezőgép is előkerült. Nem kell olyan előnytelen pózokban szenvednetek, amelyek idegenek tőletek.

Ha igénylitek, akkor ötletekkel foglak segíteni benneteket is. A legjobb fotók úgy születnek, ha az ifjú pár önmagát adja és nem a beállított fotókra törekszünk. Még nem volt olyan jegyespár, aki ne lett volna elégedett a fotózás végén, a képeimet látva. Feledkezzetek meg róla, hogy fotózáson vagytok és érezzétek jól magatokat, az én dolgom pedig, hogy elkapjam a spontán pillanatokat és megtaláljam, mi áll jól nektek.

Így lesznek a képek őszinték és bensőségesek.

kreatív jegyesfotózás győr

 

 

HOL LEGYEN A FOTÓZÁS

Vannak olyan párok, akik a szabadtéri helyszíneket részesítik előnyben, míg mások szívesen kipróbálják milyen a fotózás egy profi fotóstúdióban.

A műtermi fotózás nagy előnye, hogy időjárástól függetlenül megszervezhető, és könnyebb helyzetet biztosít azoknak, akik nehezen engedik el magukat a járó-kelők előtt. A műteremben nincs mitől izgulni, csak mi vagyunk, nincsenek kíváncsiskodó tekintetek, ha ez zavarna benneteket.

Milyen helyszínt válasszatok, ha a szabadban szeretnétek magatokról képeket?

Gondoljátok végig, hol töltitek szívesen a szabadidőtöket. A belváros utcáin sétálgatva, vagy túrázni szerettek a természetben? Javaslom, hogy a helyszín kapcsolódjon hozzátok, a hobbitokhoz, illetve valamiért fontos nektek, például lehet az a hely ahol először találkoztatok.

Néhány ötlet: parkok, arborétum, vízpart, erdő, hegycsúcs, kilátó, golfpálya, kikötő, repülőtér, stadion, lovarda, pincészet, kastély, levendula mező, kerékpározás, motorozás, görkorcsolya, virágzó cseresznyefák…

 

Jegyesfotózás a repülőtéren

 

MIKOR A LEGJOBB?

Minden évszakban lehet gyönyörű pillanatokat találni, így ez kizárólag a ti döntésetek, attól függően, hogy milyen jellegű képeket szeretnétek. A napszak megválasztása már elsősorban a fények miatt lehet érdekes. Tudnotok kell, hogy általában a déli napsütés fényei kevésbé előnyösek, emiatt inkább a késő délutáni időszak a legjobb.

 

MILYEN RUHÁT VÁLASSZATOK?

Röviden olyat, ami a ti stílusotokhoz illik, (fontos hogy kényelmesen érezzétek magatokat) és passzoljon a helyszínhez (túrázáshoz nem tűsarkú cipő dukál, hanem inkább a bakancs). Jöhettek farmerben és pólóban, bármilyen hétköznapi ruhában, de sportos, vagy akár elegánsabb öltözékben is.

Öltözzetek össze! Próbáljatok meg olyan ruhát választani, aminek a színe és stílusa harmonizál a párotokéval. A legmutatósabb. ha egyező színű ruhát viseltek. Lehetőleg kerüljétek a feliratos, nagyon vegyes színű ruhákat, kivéve persze, ha az extravagáns stílust szeretitek. A stúdió fotózás alkalmával több ruhát is hozhattok, itt lehetőségetek lesz az átöltözésre is.

Bátran viseljetek kiegészítőket napszemüveget, ékszereket, nyakláncot, övet, kalapot, táskát, stb.

A frizurával és sminkkel is hasonló a helyzet, mint az öltözékkel, nem kell túlzásba esni. Csak a jegyesfotózás miatt nem feltétlenül kell fodrászhoz és sminkeshez menni. Abban az esetben, ha a műtermi fotózást választjátok, akkor egy alap smink nagyon előnyös a hölgyeknek, ami méginkább kiemeli természetes szépségüket.

 

 

TÁRGYAK A FOTÓZÁSHOZ

Hozhattok bármit, ami hozzátok köthető, és nem okoz kényelmetlenséget számotokra. 

 

MIRE SZÁMÍTSATOK?

Oldott hangulatú, beszélgetős percekre, mialatt nem hétköznapi képek készülnek rólatok. Bátran állíthatom, hogy azok is örömmel vettek részt a fotózásokon, akik eleinte izgultak és idegenkedtek attól, hogy valaki fényképezi őket. A kész képeket látva nem is gondolták volna, hogy róluk is lehet jó fotókat készíteni. 

A fotósorozatban lesznek majd közös képek rólatok és fotózlak majd benneteket külön-külön is.